Aan het 'prakkie' van vandaag zit een lekkere Spaanse vakantietwist. We eten namelijk kabeljauw met chorizo en olijven. Zo uit de oven, zo op tafel, zo alles opgegeten.
Dit heb je nodig voor 4 personen
500 g kabeljauwhaas
100 gram plakjes chorizo
3 tomaten
1 el (verse) rozemarijn
2 volle eetlepels zwarte olijven
1 volle eetlepel amandelschaafsel
peper en zout uit de molen
En verder een ovenvaste schaal
De tekst gaat hieronder verder.
Daar gaan we
Verwarm de oven voor op 175 °C.
Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan tot het goudbruin is. Laat afkoelen op een bordje en zet even weg.
Snij de tomaten in plakken en verwijder de harde kroontjes.
Bestrooi de vis aan beide zijden met peper en zout uit de molen.
Doe 3 eetlepels koud water in de ovenschaal. Leg de plakken tomaat in de ovenschaal. Leg de vis op de tomaat. Strooi de rozemarijn over de vis en leg de olijven er rond omheen. Bedek de vis met de plakjes chorizo en laat de plakjes wat overlappen.
Zet de schaal op het rooster in het midden van de oven en laat de vis in ca. 15 min. gaar worden. Haal de schaal uit de oven en bestrooi met het amandelschaafsel.
Lekker met een stamppotje van grofgestampte aardappels met spinazie.